Grensoverschrijdend gedrag in de sport

De laatste dagen is er vrij veel te doen rond grensoverschrijdend (seksueel) gedrag binnen sportclubs en –federaties, en terecht. Het kan zeker geen kwaad dit nog eens onder de aandacht te brengen.

Graag willen we er op wijzen dat Ge-Baek en bij uitbreiding ITF-Vlaanderen & ITF-Belgium grensoverschrijdend gedrag en misbruik van machtsposities ten zeerste afkeuren. Zoals past binnen de filosofie (DO) van Taekwon-Do werd jaren geleden reeds door zowel club als federatie de Panathlonverklaring rond ethiek in de sport ondertekend (zie pagina met links), alsook de gedragscode van FROS waarvan een deel achteraan in het infoboek van Ge-Baek werd overgenomen.

Na al die jaren staan we nog steeds achter deze verklaringen en gedragscodes, die perfect aansluiten bij waar Taekwon-Do voor staat.

In het verleden werd door de federatie reeds hard opgetreden tegen misbruik allerhande, via het disciplinair comité (gesteund door onze disciplinaire regels, terug te vinden op de website ITF-Belgium ) en het bestuur. De komende maanden zullen de disicplinaire regels m.b.t. dit thema nog verder uitgebreid worden, en er wordt bekeken of we een vertrouwenspersoon kunnen aanduiden.

Ondervind je toch problemen, aarzel dan niet één van de instructeurs van Ge-Baek in vertrouwen te nemen.

Via de website ITF-Belgium kan je tevens de details over CAW slachtofferhulp terugvinden.

Clip VOICE

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie