ITF in Iran

Master Annick en Master Frank waren uitgenodigd door GrandMaster Paul Weiler (ITF Senior Vicepresident en verantwoordelijk voor de ontwikkeling van ITF in Azië en Afrika) om samen met hem ITF Taekwon-Do te geven op een seminar in de hoofdstad van Iran, Teheran. GM Weiler was in 2016 reeds ter plaatse geweest. Hij zag toen dat er enkele vrouwelijke taekwondoka’s aanwezig waren om te kijken, maar zij mochten niet deelnemen. De vrouwen in Iran kunnen enkel les krijgen van een vrouwelijke instructeur. Vandaar de vraag van GM Weiler.

Het ITF Technical Promotional Seminar ging door op woensdag 4 en donderdag 5 januari. Er was aandacht voor tul, stepsparring, hosinsul, fundamental movements, theorie (theorie van de kracht, geheime trainingspakket van Taekwon-Do, golfbeweging enz.), het correct geven van trappen e.d. meer. Terwijl Master Frank en GM Weiler les gaven aan de mannen, dompelde Master Annick de vrouwen onder in een ITF-bad. Het was de allereerste keer dat een buitenlandse vrouwelijke Master was uitgenodigd in een islamitisch land.

De vrouwen hebben nog veel te leren, ze kampen met een achterstand, maar ze waren stuk voor stuk zeer gemotiveerd en stelden veel vragen. Hun inzet was groot. In het algemeen zijn de mensen in Iran zeer warm en gastvrij, nieuwsgierig ook om kennis te maken en vragen te stellen aan buitenlandse gasten. Het was een zeer hartverwarmende trip.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie