De Vlaamse week tegen pesten

Van 2 tot 9 februari 2018 gaat opnieuw de Vlaamse week tegen pesten door. Nieuw dit jaar is o.a. de ‘STIP IT-actie’. Om aan te tonen dat je de actie steunt, zet je 4 stippen op je hand. STIP staat voor Samen Tegen Iemand Pesten. De 4 stippen staan voor:

  1. Ik vind pesten niet OK en zal er nooit aan meedoen.
  2. Ik praat erover als pesten mij bang of verdrietig maakt.
  3. Ik sluit niemand uit, voor mij hoort iedereen erbij.
  4. Ik zal altijd proberen op te komen voor iemand die gepest wordt.

In de filosofie van Taekwon-Do is respect voor iedereen belangrijk, ongeacht ras, ideologie, geloof, sekse enz. en dus wordt pesten niet getolereerd. Dit staat ook in het clubreglement Ge-Baek en de regels binnen de dojang.

Wil je zelf ook tonen dat je tegen pesten bent? Zet in de week van 2-9 februari dan 4 stippen op je hand. Laat via sociale media ook zien dat je pesten niet OK vindt door het gebruik van #stipit, #weektegenpesten en #SAMENtegenpesten.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie