Feedback: maatregelen Covid-19 en sporten

Vanaf maandag 4 mei wordt gestart met de versoepeling van de coronamaatregelen. Dit gebeurt gefaseerd, met als ijkpunten (voorlopig) 4 mei, 11 mei, 18 mei en 8 juni. Alles is echter afhankelijk van hoe de epidemie verder evolueert.

In een eerste fase zullen bedrijven en winkels opnieuw de deuren openen, mits de nodige maatregelen in acht te nemen. Sporten in clubverband is momenteel nog steeds niet aan de orde, en zal alvast niet voor 18 mei van toepassing zijn. We wachten op verder nieuws om te zien of er na deze datum mogelijkheden zijn en of er door de overheid toestemming wordt gegeven.

Weet dat Ge-Baek een exitstrategie heeft klaarliggen, dat dit werd doorgestuurd naar sportdienst en lokaal bestuur en dat we kunnen heropstarten van zodra we een ‘go’ krijgen. Met de nodige voorzorgsmaatregelen, een strikte hygiëne die ook voorheen al belangrijk was in Taekwon-Do, aangepaste trainingen (zonder partner en zonder contact) en eventueel buitentrainingen is veel mogelijk, maar uiteraard dient de goedkeuring te komen.

De leden van Ge-Baek zullen verwittigd worden van zodra er meer nieuws is. Blijf intussen zelf aan de slag, o.a. met de online Facebooktrainingen viermaal per week en de wekelijkse Zoomtrainingen.

Stay connected, blijf veilig en gezond, hou de moed erin en blijf in beweging!

Master Annick

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Dag van Taekwon-Do en Kids Dag online via Zoom

Door de maatregelen in de strijd tegen Covid-19 werden al heel wat evenementen geannuleerd of uitgesteld. Hierbij ook de dag van taekwon-Do en de Kids Day van 17 mei. Toch wil ITF-Belgium de leden de mogelijkheid geven diezelfde dag een stage Taekwon-Do te volgen….en dus gaan we online. Er komt een Zoom sessie van zowel de Kids Dag als de Dag van Taekwon-Do.

Meer info zeer binnenkort in jullie mailbox! Geen enkel excuus dus om niet aan Taekwon-Do te doen tijdens de lockdown.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Zoomtrainingen nu ook voor de kids

Woensdag 29 april, 18.00 uur, zal Esther voor de eerste maal een online training via Zoom geven specifiek voor de allerkleinsten, onze Kids 3-7 jaar. Alle leden van Ge-Baek kregen de link en details in de mailbox.

Nog even als reminder dat voor alle leden van Ge-Baek elke donderdag 18.00 uur, in een samenwerking met Chon-ji, online Zoom thematrainingen worden voorzien. De link wordt wekelijks doorgestuurd.

Vergeet daarnaast ook niet de online Facebook- trainingsschema’s, 4x per week (op dagen dat onder normale omstandigheden de dojang is geopend), te volgen.

Blijf in beweging, en onthou dat er geen enkel excuus is om geen Taekwon-Do te beoefenen. Zoals generaal Choi het aangaf: “Every place under heaven is dojang”.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Blijf in beweging

Naast de online trainingsschema’s, die reeds op 14 maart werden opgestart en die 4 keer per week op de Facebookpagina terug te vinden zijn, werd op donderdag 16 april ook gestart met Zoom-trainingen. Dit is een gezamenlijk project Ge-Baek & Chon-ji, waarbij afwisselend een lesgever van één van beide clubs op donderdag 18.00 uur een thematraining verzorgt. Alle leden krijgen wekelijks de uitnodiging, met link en paswoord, in de mailbox.

De trainingen zijn aangepast aan kleine ruimtes en schermen, en alle leden zijn welkom ongeacht leeftijd en graad. Zo blijven we niet alleen in beweging, maar blijven we ook in contact.

De training op 16.04 werd gegeven door Master Annick, thema: fundamental movements, trappen incl., en sayu’s. Donderdag 23.04 zal Nico Tunyck (Chon-ji) werken op mobiliteit & kracht. Voor de sessie van 30.04, gegeven door Master Annick, is momenteel een poll bezig.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail