National Instructors Course

Door de pandemie was de NIC voor instructeurs en assistent-instructeurs ITF-Belgium geannuleerd, maar er werd een alternatief via Zoom voorzien op donderdag 21 mei. Het concept was ietwat anders: de training duurde maar 2 i.p.v. 3 uur, en er werd in detail ingezoomd op één bepaalde tul, die dan ook grondig werd bekeken: het oefenen van enkele technieken uitgelicht uit de tul (Hwarang) vooraleer de tul in zijn geheel te oefenen, met ook de tijd voor het beantwoorden van vragen.

In een tweede deel werd dieper ingegaan op technische vragen, en allerhande andere vragen rond Taekwon-Do en ITF. Omdat de NIC ook steeds een moment is om onder instructeurs te discussiëren en praten, werd ook even de tijd genomen in te gaan op de situatie van de deelnemers in deze rare tijden.

Ook vanuit Ge-Baek namen enkele instructeurs deel: GrandMaster Frank en Master Annick, Eddy, Hans en Alice, Esther en Sophie waren van de partij, vanuit de tuin of oprit, woonkamer of keuken.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Zoom sessies van Kids Dag en Dag van Taekwon-Do

17.05.2020

De Kids Dag en Dag van Taekwon-Do waren voorzien op zondag 17 mei, in Jambes. Een datum die reeds in december 2019 werd vastgelegd. Maar dan kwam corona….

Niet getreurd echter, vrij vlug werd beslist de beide stages toch te laten doorgaan en een alternatief te bieden. Niet in Jambes, maar in de eigen tuin, woonkamer, keuken, garage of waar dan ook. Geen 3 uur, maar een ingekorte versie: 45 minuten voor de 3-7-jarigen, 2 uur de jeugd, junior en senior. Met een aangepast programma en met 2 sessies die tegelijk en naast elkaar liepen, wel met hetzelfde programma: een deel in het Nederlands, een deel in het Frans. Enkel de kids deden het samen, met simultane vertalingen.

Het was een succes, met veel deelnemers, ook vanuit Ge-Baek. De tijgers waren present met 22, waarbij ook enkele van de lesgevers: Esther nam een groot deel van de Kids Dag op zich, terwijl GrandMaster Frank en Master Annick delen van de Dag van Taekwon-Do leidden.

Donderdag 21 mei is er ook voor de National Instrucor Course (voor lesgevers vanaf minstens I° dan) een Zoomsessie voorzien als alternatief op de NIC van 24.05.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Heropstart lessen Taekwon-Do

Na de beslissingen van de veiligheidsraad van afgelopen woensdag kan ook Ge-Baek na 9 weken met de heropstart van de lessen Taekwon-Do starten op 18 mei, mits het respecteren van de nodige voorzorgsmaatregelen (zoals het behouden van minstens 1,5m afstand), met aangepaste trainingen (b.v. zonder contact en zonder materiaal) en in openlucht.

De leden van Ge-Baek krijgen alle info over de locatie, samen met de richtlijnen voor deze periode, via e-mail of postbus. We willen iedereen vragen deze richtlijnen te respecteren, in ieders belang en voor ieders veiligheid en om de trainingen te kunnen laten doorgaan.

Volgende richtdata voor sportclubs (trainingen indoor, in de dojang, grotere groepen, met contact, evenementen): 8 juni, 15 juni, 29 juni en eind juli.

Indien de pandemie in de goeie richting evolueert en we stap per stap verder kunnen, zal ook worden bekeken om tijdens de zomermaanden de dojang open te houden. De leden van Ge-Baek zullen tijdig geïnformeerd worden.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail