Online National Instructors Course

Zondag 23 mei 2021

Op deze zondagochtend was er een online seminar voor instructeurs en assistent-instructeurs ITF-Belgium, een thematraining over de tul Choong-moo, met op het einde nog tijd voor een Q&A. GrandMaster Frank en Master Annick waren de lesgevers, terwijl ook Master Eddy, Esther, Sophie, Kevin deelnamen.

De volgende NIC staat gepland voor 20 juni.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Selectie voor World e-Championships

Tussen 4 en 19 september wordt het ITF Taekwon-Do e-Wereldkampioenschap gehouden, als alternatief op het WK dat werd uitgesteld naar 2023. Dit e-WK is enkel voor nationale teams en zal doorgaan in de disciplines tul, teamtul en pre-arranged free sparring. De nationale coachen maakte op 12 mei hun selectie bekend. Met zekere rots kunnen we melden dat er 3 leden van Ge-Baek werden geselecteerd:

  • Esther Meulemeester: tul III°dan en teamtul
  • Tabitha Van Lierde: tul junior II°dan en pre-arranged free sparring
  • Lisa Ghijsens: tul junior I°dan en pre-arranged free sparring

De komende weken en maanden zullen ze hard werken om ons land op gepaste manier te vertegenwoordigen.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Open AETF e-Tournament

25 april-5 mei

De All Europe Taekwon-Do Federation organiseerde een e-Tournement in tul en pre-arranged free sparring, open voor alle ITF-leden. Niet minder dan 898 deelnemers schreven in, onder hen ook 49 Belgen uit 7 clubs. Vanuit Ge-Baek namen 6 leden deel: Esther, Sophie, Tabitha, Lisa, Jessica en Milan. Zij stuurden gemiddeld 5 opnames door waarmee de 20 scheidsrechters (onder hen ook Master Eddy, één van de 2 Belgische referees) aan het werk gingen. Op deze manier, ietwat anders dan een ‘normale’ tulcompetitie, zijn de deelnemers intensief bezig met hun tuls, kan elk detail worden bekeken en is dit dus een mooi leermoment, een unieke ervaring.

Sommigen haalden de 2de ronde niet, anderen konden enkele ronden doorstoten, Sophie behaalde een zilveren medaille… wat ook de uitkomst, elk van de deelnemers mag trots zijn op zijn/haar prestatie onder moeilijke omstandigheden, daar de dojang nog steeds verboden terrein is voor velen. Proficiat voor de inzet en motivatie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail