Europees Kampioenschap 2023

Dag 2, donderdag 27 april

Op deze 2de dag van de competitie stond de power breaking bij de vrouwen op het programma, het onderdeel waarvoor Esther geselecteerd is. Haar doel was om dit EK iets beter te doen dan vorig jaar… en dat is meer dan gelukt. Esther brak alle breekplanken in zowel sonkal taerigi als yop chagi en behaalde 15 punten. Polen en Roemenië stonden toen op plek 1 en 2 met resp. 21 en 16 punten, Esther deelde op dat moment de derde plaats – brons – met 3 anderen (op een totaal van 19 deelnemers). Een tie break zat er dus aan te komen, jammer genoeg kon Hongarije – als voorlaatste deelnemer- nog 21 punten halen en werd het een tie break voor goud en zilver. Roemenië werd zo derde en Esther behaalde een gedeelde 4de plek.

Ze mag terecht trots zijn op deze prestatie en zeker dromen van meer in de komende kampioenschappen, stap voor stap maakt ze progressie in deze harde discipline.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie