Hou de moed er in!

Beste tijgers,
Week 4 van de maatregelen in de strijd tegen Covid-19. Ik hoop dat iedereen nog in goede gezondheid verkeert. Voor velen onder ons begint het wat te wegen: geen school, geen werk of thuis zitten met thuiswerk, geen contact met familie, vrienden, kennissen, collega’s, geen trainingen, geen restaurantbezoekjes, geen reisjes enz.
Maar het is nodig nog even vol te houden! We zijn op de goede weg dankzij de inzet van ons allemaal, maar we moeten dit nog even vasthouden om ervoor te zorgen dat we het virus volledig kunnen verslaan. Gelukkig zijn we als Taekwon-Do beoefenaars geoefend in doorzettingsvermogen, en kunnen we deze situatie volhouden, ook al wordt het wel eens moeilijk.
Sommigen worden wat kregelig, voelen zich wat gevangen tussen de 4 muren van ‘hun kot’, willen uitbreken….en dan kunnen we terugvallen op onze zelfcontrole.
Hoe moeilijk het ook is, laat ons dit allemaal samen gewoon doen, zodat we nadien elkaar weer kunnen ontmoeten, zodat de dojang weer kan opengaan en we opnieuw samen de Taekwon-Do lessen kunnen oppikken, zodat we weer kunnen doen wat we graag doen.
Probeer intussen deze hele situatie een positieve wending te geven, probeer het mooie te zien: de solidariteit tussen mensen, de creativiteit die bij sommigen naar buiten komt, de zon die schijnt, de volle maan die laag aan de hemel hangt, de vogeltjes die naar hartenlust zingen, de smog die helemaal verdwenen schijnt te zijn, de bloemen die in alle kleuren van de regenboog bloeien, de gezondere lucht die we inademen, de tijd die is vrijgekomen om even op adem te komen enz. Ik denk dat elk van jullie, elk van ons, wel iets positiefs kan vinden, al is het maar één puntje, in deze hele situatie.
Dus hou vol! Blijf op andere manieren in contact met elkaar, met ons.
Blijf gezond, blijf sterk, blijf zorg dragen voor jezelf en de andere (jullie familie in eerste instantie),blijf in uw kot en blijf in beweging,
Master Annick

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie