Europees Kampioenschap 2021

La Nucia, Spanje 23-27 november

Nadat het EK 2020 was afgelast, werd het EK van dit jaar uitgesteld van april naar november. Met dank aan een hele resem extra voorzorgsmaatregelen kon dit Europees Kampioenschap worden gehouden aan de Spaanse kust. Van mondmaskers voor iedereen tot testen bij aankomst over aparte hotels… niks werd aan het toeval overgelaten.

Toch was het niet eenvoudig. Er was een duidelijk onderscheid ook tussen de landen die wel en deze die geen lockdown of specifieke maatregelen achter de rug hadden, op fysiek maar vooral ook op mentaal vlak. Het maakte dat er dit jaar ook door België geen medailles werden behaald. Maar, dit EK was een stap in de voorbereiding naar het EK 2022.

Zowel Esther (tul, power breaking, sparring), Hans (power en team power breaking) als Tabitha (junior tul en power breaking) namen deel aan dit EK en gaven het beste van zichzelf, maar dienden rekening te houden met sterkere tegenstanders. Toch mogen ze met opgeheven hoofd terugkijken op dit kampioenschap, en nu de focus verleggen naar 2022.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie