National Instructors Course

Door de pandemie was de NIC voor instructeurs en assistent-instructeurs ITF-Belgium geannuleerd, maar er werd een alternatief via Zoom voorzien op donderdag 21 mei. Het concept was ietwat anders: de training duurde maar 2 i.p.v. 3 uur, en er werd in detail ingezoomd op één bepaalde tul, die dan ook grondig werd bekeken: het oefenen van enkele technieken uitgelicht uit de tul (Hwarang) vooraleer de tul in zijn geheel te oefenen, met ook de tijd voor het beantwoorden van vragen.

In een tweede deel werd dieper ingegaan op technische vragen, en allerhande andere vragen rond Taekwon-Do en ITF. Omdat de NIC ook steeds een moment is om onder instructeurs te discussiëren en praten, werd ook even de tijd genomen in te gaan op de situatie van de deelnemers in deze rare tijden.

Ook vanuit Ge-Baek namen enkele instructeurs deel: GrandMaster Frank en Master Annick, Eddy, Hans en Alice, Esther en Sophie waren van de partij, vanuit de tuin of oprit, woonkamer of keuken.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie